Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



Nebe, peklo, Lucie

6. dubna 2017 - zdroj tisková zpráva - Česká televize

Dramatický rok Lucie Bílé v novém dokumentu Terezy Kopáčové

V pátek 7. dubna 2017 oslaví jedna z nejslavnějších českých zpěvaček, Lucie Bílá, své narozeniny. Den na to nabídne Česká televize premiéru dokumentárního filmu režisérky Terezy Kopáčové, která uplynulých dvanáct měsíců sledovala Lucii Bílou v jejím profesním i osobním životě, v období, které přineslo nejeden těžký okamžik. Dokument Nebe, peklo, Lucie uvede ČT1 v sobotu 8. dubna 2017 ve 21:10.

„Představovala jsem si, že to bude rok plný oslav, ale byl plný obrovských a těžkých zkoušek,“ říká Lucie Bílá. Štáb režisérky Terezy Kopáčové s ní strávil 12 měsíců, ve kterých musela zvládnout smrt maminky, tři vlastní „smrti“ mediální, největší koncert i největší průšvih své kariéry. Čím větší vzlety, tím hlubší propady. I neustálý boj se samotou, ke které se sama odsoudila. Ve filmu sama říká: „K lásce jsem si čuchla, ale opravdu jen na pět minut. Nejde to.“

„S Lucií mám dlouhý dokumentární vztah, který začal před více než dvaceti lety GENem. Dokonce jsem s kamerou byla na jedné z jejích svatebních cest. Teď už jsem dokument vážně točit nechtěla, mluvily jsme spíš o hraném filmu, protože jsem přesvědčená o jejích hereckých schopnostech. Ale nakonec se nám to nějak vymklo,“ vysvětluje vznik dokumentu režisérka Tereza Kopáčová a dodává: „Když jsme byli s dokumentem Nebe, peklo, Lucie už ve střižně, Lucie mi psala, že bychom měli dotočit tečku, nebo raději rovnou začít druhý díl, protože lásku, co v ní tak doufala, nebo spíš už vůbec nedoufala - obojí v dokumentu našla! Byla tak šťastná. Já ale myslím, že to už vážně raději natočíme jako hraný film.“

Lucie Bílá

Dokument Terezy Kopáčové začíná pohledem do zákulisí velkolepého narozeninového koncertu Lucie Bílé v Bratislavě. Slovenské publikum ji za něj oslavuje, v Česku se jí dostane okamžitě nemilosrdné kritiky. I přesto, že je tak ostrými mediálními útoky silně dotčena, profesionálně zvládá další oficiality u příležitosti oslav svého jubilea i uvedení nové desky. Upne se k největšímu pražskému koncertu, kterým se chce obhájit. Ale přijde ještě větší rána, když v den D poprvé pozná noční můru všech zpěváků – neschopnost vystoupit kvůli hlasové indispozici.

„Rok 2016 měl být v životě Lucie Bílé rokem, ke kterému se profesně i osobně upínala, ve kterém chtěla naplno předvést svým fanouškům arzenál svého talentu. Měl to být zároveň rok intimního bilancování. Rok největších koncertů a životních křižovatek. Jaké to je, když jste jednou z nejsledovanějších osobností českého šoubyznysu, a nedaří se vám nic z toho, k čemu se upínáte?" uzavírá kreativní producent Michal Reitler, v jehož tvůrčí producentské skupině dokument vznikl.

Tvůrci:

  • Režie: Tereza Kopáčová
  • Kreativní producent: Michal Reitler
  • Kamera: Pavel Berkovič, Hubert Hesoun

Nebe, peklo, Lucie

Nebe, peklo, Lucie. Fotografie: 1. Tereza Kopáčová a Lucie Bílá. 2. Lucie Bílá se svým bratrem a Zbiginiewem Czendlikem. 3. Lucie Bílá.


 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum