Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



Korunní princ

Zdroj tiskový materiál - Česká televize

Korunní princ na ČT1 - 7. dubna 2017 ve 20:00. 

Pohádka o dvou princích, jedné princezně a čarovném nápoji

„V prosinci roku 1993 se poprvé na obrazovce objevil film Sedmero krkavců, který stojí na začátku tradice premiérových štědrovečerních pohádek. Za posledních dvaadvacet let se z nich stal fenomén, který každé Vánoce v jediný okamžik sdílejí miliony lidí. Pro mě tak hlavně z tohoto důvodu představuje štědrovečerní pohádka jeden z pomyslných vrcholů celého televizního roku,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Letošní pohádka Korunní princ v sobě spojuje to, pro co naši tvorbu pro děti vyhledávají vysílatelé všude na světě, napětí, humor, jasné etické poselství a citlivé provázání klasických motivů a moderního filmového pojetí.“

Když se na začátku štědrovečerní pohádky Korunní princ Karel (Kryštof Hádek) nesmíří s tím, že by království mělo připadnout jeho bratrovi (Patrik Děrgel), a nalezne kouzelný lektvar, který Janovi vymaže paměť, odstartuje řetězec dramatických situací, které nejednou diváka překvapí i pobaví. „Jaký je princ Jan? Když řeknu, že nevím, tak mi to přijde nejpřesnější. Princ Jan je totiž opakovaně pod vlivem lektvaru zapomnění. A slovo ‚nevím‘ se tak stává jeho leitmotivem,“ přibližuje svoji roli Patrik Děrgel.

V režii Karla Janáka, který už má na svém kontě dvě úspěšné vánoční pohádky (Dvanáct měsíčků, Princezna a písař), se v Korunním princi objeví řada výjimečných hereckých osobností. Vedle Kryštofa Hádka a Patrika Děrgela v rolích královských synů a Evy Josefíkové coby princezny i Josef Abrhám, Jaromír Hanzík, Zlata Adamovská, Petr Štěpánek, Veronika Freimanová, Jaroslav Plesl, Kristýna Boková a další.

Koruní princ, foto Česká televize

Popis:

Princ Karel se nechce smířit s tím, že následníkem trůnu je jeho starší bratr Jan. Ze Zakázané komnaty ukradne kouzelný nápoj, po kterém princ Jan ztratí paměť a zmizí v Začarovaném lese, odkud se nikdy nikdo nevrátil. Zdá se, že Karlovi už nic nestojí v cestě, ale jak už to bývá, všechno je nakonec jinak.

Autoři:

  • Scénář: Petr Hudský
  • Režie: Karel Janák
  • Kamera: Martin Preiss
  • Hrají: Patrik Děrgel, Kryštof Hádek, Eva Josefíková, Pavel Kříž, Josef Abrhám, Jaromír Hanzlík, Jaroslav Plesl, Ladislav Mrkvička a další

Fotogalerie:

Korunní princ:


 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum