Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



Holky pod zámkem 2

24. dubna 2017 - zdroj tisková zpráva TV Nova

Premiérová série Holky pod zámkem od 10. května na TV Nova!

Opakování prvního dílu sledujte následujících 14 dní na Nova Plus >>>

4. díl 31. května 2017 - Marie

Holky pod zámkem „První den jsem měla hrozný strach, že to nepřežiju,“ říká Marie.

Čtvrtý díl dokumentární série Holky pod zámkem poodhalí příběh mladičké Marie, která byla odsouzena na skoro 7 let za závažné loupežné přepadení. Jaké to je, když se mladá holka a maminka dostane za mříže a je na cele se samými vražedkyněmi? Jak se s tím Marie zvládla vyrovnat a postavit se strachu o svůj život? Lituje svého činu? A co ji za mříže dostalo?

„Když jsem tady byla první den, tak jsem měla hrozný strach. Usínala jsem na posteli a říkala si v duchu, co se bude dít, protože jsem měla na pokoji ženské, které byly odsouzené za vraždu, a to úplně všechny, co tam se mnou byly. Tak jsem si říkala, že to není dobrý pocit. Ale pak jsem zjistila, že ony nejsou až zas tak hrozný,“ svěřuje se Marie.

Marie, další fotografie dole ve fotogalerii

Na stejném patře jako ona sedí její vlastní sestra. Obě dvě jsou již matkami, Marie má už dokonce děti dvě. O jejich děti se jim stará maminka.

3. díl 24. května 2017 - Doda

TV Nova 24. května 2017 ve 21:30. Holky pod zámkem: Takhle vypadá trest na „díře“!

V dalším dílu dokumentární série Holky pod zámkem diváci uvidí, co čeká vězeňkyně v případě porušení pravidel. Jsou potrestány pobytem v upravené cele, které se říká „díra“. Jak ubíhají dny, kdy jsou zcela oddělení od všech lidí a co je jich náplní, poodhalí v přiloženém videu jedna z vězeňkyň „Doda“.

Hlučná devětadvacetiletá Alžběta, kterou všichni přezdívají „Doda“, sedí už podruhé. Poprvé to bylo za ublížení na zdraví. Poprala se s ochrankou obchodního domu, která jí chtěla zkontrolovat kočárek. Doda paní zlomila dvakrát čelist a způsobila další velmi vážná zranění. Za rvačku šla natvrdo do vězení, jelikož již byla v podmínce za padělání – jako mladistvá si tiskla peníze.

Doda, další fotografie dole ve fotogalerii

Doda má tři děti, které jsou nyní v pěstounské péči u tchyně v Ostravě. Dle informací přímo od Dody je tchyně starostlivější, než její matka. Pro Dodu je největší trest to, že na ni její matka „úplně kašle“. V průběhu trestu jí neposlala jediný dopis, ani pohled k Vánocům, nikdy za ní nepřijela a absolutně ji ignoruje.

2. díl 17. května 2017 - Katka

TV Nova 17. května 2017 ve 21:35. Holky pod zámkem: „V den kdy jsem porodila, přišli policajti se zatykačem,“ vypráví Katka. V druhém dílu dokumentární série Holky pod zámkem diváci poznají další silné osudy žen, které si odpykávají tresty v ženských věznicích. Jedním z nich je i příběh šestadvacetileté Katky, která si odpykává 45 měsíců za majetkovou trestnou činnost. Katku učil krást její tatínek a byla pyšná na to, jak je v tom dobrá. Co potřebovala, to si ukradla. Ve 12 letech ukradla prvních 80 tisíc, a i když nic nepotřebovala, tak kradla pro potěšení. Katka má 4 děti, dvě z nich však dala k adopci.

„Nejhorší je pocit, když se mě někdo zeptá, kolik mám dětí. Nevím, co mám říct. Jestli mám říct čtyři? Nebo říct, že jsem dala dvě děti k adopci. Teď budou mít narozeniny, tak na to myslím. Jak asi vypadají a jak se mají,“ svěřila se Katka.

Do porodnice ale Katka nešla s tím, že dá svoje dítě k adopci. „V den, kdy jsem porodila, přišli do porodnice policajti a dali mi zatykač, že půjdu sedět. Tak jsem toho malého musela dát do adopce, protože jsem věděla, že půjdu sedět a věděla jsem, v jaké jsem situaci. Neměla jsem jak to jinak udělat,“ vypráví svůj příběh Katka.

O její další dvě děti se stará Katky maminka. Dcera dlouho nevěděla, že je maminka ve vězení. Všichni jí tvrdili, že je maminka v Irsku a pracuje tam. Katka jí i z věznice volala a tvrdila, že pracuje v Irsku. Po poradě s psychology se však rodina rozhodla, že jí řeknou pravdu a holčička ji nyní ve věznici navštěvuje.

1. díl 10. května 2017 - Michaela:

Jedním z prvních příběhů je osud vysokoškolačky Michaely. Jak snadno lze podcenit vypjatou situaci, se dozvíte v přiloženém videu. Ve výsledku ale Michaelu odsoudili na 15 měsíců natvrdo. Jak sama říká, nevěřila, že by mohla jít „sedět“ za někoho jiného. Do poslední chvíle doufala, že se řízení obnoví. Schovávala se doma, ale nakonec Michaelu zatkla policie, když jela se synem autem.

Ve vězení Michaela působí jako totální „mimozemšťan“ - slušně mluví, nekouří, nepije kávu, s nikým se moc nepaktuje, mluví spisovně. Nějakou dobu jí trvalo, než se s trestem smířila. Jak snáší trest nyní a jak těžká je pro jejího syna starost o rozjetý byznys?

Už ve středu 10. května odvysílá televize Nova premiérový díl dokumentární série Holky pod zámkem. Série odhaluje pohled do soukromí a duší žen, které si odpykávají trest v ženských věznicích ve Světlé nad Sázavou, Opavě a Velkých Přílepech. V jednotlivých dílech se diváci dozvědí, co dostalo ženy za mříže a jak se dívají na své trestné činy dnes. Díky štábu diváci nahlédnou do režimu ženských věznic i nepsaných pravidel přežití. Jak se se situací vyrovnává jejich nejbližší okolí a co budou dělat, až je propustí?

Holky pod zámkem 2

„Díly uvedené v roce 2015 byly velmi populární a dosahovaly průměrně téměř 30% podílu na sledovanosti v cílové skupině 15-54. Mezi diváky vzbudily jednotlivé příběhy velký ohlas, proto jsme se rozhodli v tomto netradičním televizním projektu pokračovat a od 10. května divákům přineseme další silné příběhy žen z českých věznic,“ říká Alex Ruzek, ředitelka sekce programu skupiny Nova.

„Sérii dokumentů z ženských věznic jsme natáčeli po dobu 8 měsíců. V každé z věznic jsme našli několik žen, které byly ochotny se s námi podělit o svůj příběh, odvyprávět, jak se do vězení dostaly a jak tam pobyt prožívají. U dvou z nich se nám podařilo natočit i jejich propuštění, v některých příbězích diváci uvidí i jejich příbuzné a blízké. Kromě osobních příběhů odsouzených divákům ukážeme, jaký je tam režim, jaké jsou povinnosti odsouzených a jak se s nimi pracuje, aby se po propuštění snižovala pravděpodobnost, že se do výkonu trestu zase vrátí,“ prozradila kreativní producentka pořadu Jana Rezková, která stojí i za úspěšnou reality show Výměna manželek.

„V každém příběhu, který jsme natáčeli, se vás něco dotkne. Žena, která sedí potřetí, se vám svěří, že byla v mládí zneužívána vlastním otcem. Vidíte krásnou holku, které je 20, vyrůstala v normální rodině a život jí zničily drogy, ke kterým se přes přítele dostala ve 14 letech. Mladá holka, které doma její máma vychovává její 2 děti a další 2 mladší dala k adopci. Jsou to tragické příběhy zničených životů, kde společným jmenovatelem bývá špatné rodinné zázemí a drogy. Ale máme tam i příběh vysokoškolačky, která byla účastnicí automobilové nehody, při které zemřel člověk. A to je pro mě nejsilnější příběh, je to něco, co se může stát komukoli a kdykoli. Tenhle příběh je ještě o to zajímavější, že to vypadá, že byla odsouzena za čin, který neudělala,“ dodala výkonná producentka projektu Tereza Krejčí.

Hned v prvním díle se diváci detailněji seznámí s životním příběhem ženy, která na sebe vzala vinu svého přítele, který na přechodu pro chodce srazil starého muže. Zdánlivě lehká nehoda však měla nedozírné následky a ovlivnila mnoho životů. Jak se se svou vinou vyrovná dobře situovaná žena, která se náhle musí začlenit do vězeňské skupiny a mnoho dalších strhujících příběhů uvidí diváci v nové dokumentární sérii.

Ve středu 10. května ve 21.35 odstartuje na TV Nova premiérová dokumentární série Holky pod zámkem.

Fotogalerie:

Holky pod zámkem 2:


Logo Logo
Opava Opava
Opava Opava
Opava Opava
Opava Opava
Opava Opava
Světlá nad Sázavou Světlá nad Sázavou
Světlá nad Sázavou Světlá nad Sázavou
Světlá nad Sázavou Světlá nad Sázavou
Velké Přílepy Velké Přílepy
Režisér Jiří Fedurco Režisér Jiří Fedurco
Doda Doda
Doda Doda
Doda Doda
Doda Doda
Marie Marie
Marie Marie
Marie Marie

Holky pod zámkem 2 - natáčení

20. března 2017 - zdroj tisková zpráva

Televize Nova natáčí druhou řadu dokumentární série Holky pod zámkem. Série odhaluje pohled do soukromí a duší žen, které si odpykávají trest v ženských věznicích ve Světlé nad Sázavou, Opavě a Velkých Přílepech. V jednotlivých dílech se diváci dozvědí, co dostalo ženy za mříže a jak se dívají na své trestné činy dnes. Díky štábu diváci nahlédnou do režimu ženských věznic i nepsaných pravidel přežití. Jak se se situací vyrovnává jejich nejbližší okolí a co budou dělat, až je propustí?

„První řada byla velmi populární a mezi diváky vzbudily jednotlivé příběhy velký ohlas, a proto jsme se rozhodli v tomto netradičním televizním projektu pokračovat a už v průběhu jara divákům přineseme jeho novou řadu,“ říká Alex Ruzek, ředitelka sekce programu skupiny Nova.

„Nejtěžší na celém natáčení bylo získat si důvěru jak k vězeňskému personálu, tak k jednotlivým ženám, jejichž činy jim změnily životní cestu. Chvíli trvalo vytvořit takové podmínky, aby nám začali všichni důvěřovat a aby nám vězenkyně svěřily jejich osudy a okolnosti, které je za mříže přivedly. Je také těžké držet si odstup od silných příběhů a těším se na to, až je představíme divákům. Věřím, že je strhnou stejně jako celý náš tým,“ prozradil režisér Jiří Fedurco.

Foto z první série Holky pod zámkem

Hned v prvním dílu se diváci seznámí s životním příběhem ženy, která na sebe vzala vinu svého přítele, který na přechodu pro chodce srazil starého muže. Zdánlivě lehká nehoda však měla nedozírné následky a ovlivnila mnoho životních osudů. Jak se se svou vinou vyrovnává dobře situovaná žena, která se náhle musí začlenit do vězeňské skupiny a mnoho dalších strhujících příběhů odhalí dokumentární série, která se bude věnovat těm nejsilnějším osudům.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum