Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



TV Kinosvět: Hitler, Stalin a Jantarová komnata

Zdroj tisková zpráva - TV Kinosvět

TV Kinosvět: Hitler, Stalin a Jantarová komnata. Premiéra ruského dokumentárního seriálu. Pod tímto názvem uvádí TV Kinosvět, televize záhad a tajemství, šestidílný ruský seriál. Jde o českou a slovenskou premiéru.

Televizní program - Hitler, Stalin a Jantarová komnata

„O Jantarové komnatě byly napsány stovky knih, tisíce článků a natočeny desítky filmů. Ale dokud se nenajde, bude tato komnata stále vzrušovat všechny milovníky válečné historie, záhad a tajemství,“ říká Jan Jurka, programový ředitel a dodává: „Seriál snad nejúplněji zachycuje pátrání po tomto unikátním skvostu. Diváci budou sledovat nejen související válečné operace, a Hitlerovo a Stalinovo soupeření, ale i úsilí týmů pátračů a s pátráním spojené politické hry až do roku 2006. Lepší dokument na toto téma neexistuje.“

Seriál se mimo jiné pokouší objasnit mnoho záhad: např. proč Sověti Jantarovou komnatu neodvezli do bezpečí, jak se vedl souboj mezi nacisty o to, čí bude a kde bude umístěna, skutečnou roli Hitlera a Stalina, jestli nebyla komnata ve skutečnosti zničena a kde se může ukrývat: zda v Německu, Polsku, ruské enklávě na Baltu, České republice, USA, Venezuele, nebo třeba na dně moře. A také vysvětlit překvapivé vyhlášení ruského prezidenta Jelcina: „Vím, kde je Jantarová komnata.“

Vedle toho nabídne řadu vzrušujících momentů vztahujících se k Jantarové komnatě, např. záhadná úmrtí, poválečné podvody německých historiků nebo překvapivou pomoc ruských emigrantů při pátrání.

Seriál Hitler, Stalin a Jantarová komnata z roku 2006, který bude uveden v českém znění, je první ze série nových pořadů, které připravil Kinosvět na jarní televizní sezónu. Ta plně odstartuje první březnový týden.

TV Kinosvět: Hitler, Stalin a Jantarová komnata

Obsah jednotlivých dílů

První díl:

Mýty a fakta spojená s Jantarovou komnatou a historii jejího vzniku. Hitlerův plán na vznik obrovského muzea s uměleckými předměty z celé Evropy. Útok na Sovětský Svaz, obsazení Carského Sela a demontáž komnaty. Proč ji Sověti neodvezli? Spory mezi nacisty o to, čí bude. První záhadná smrt. Zmocní se komnaty Göring? Poputuje do Lince, nebo Königsbergu či někam jinam?

Druhý díl:

Na scénu vstupují Hitlerův architekt Speer a Hitler se Stalinem. Byla Jantarová komnata zničena během náletů? Königsbergv ohni. Jantarová komnata se poprvé stěhuje… Chce ji kurátor dr. Rode ukrást? Rudá armáda dobývá Königsberg. První pátrání po komnatě. Dr. Rode mystifikuje a jeho následná smrt - zemřel ale skutečně?

Třetí díl:

Důkazy: Jantarová komnata existuje. Němci se snaží svést Rusy ze stopy. Svědectví pamětníků. Stalin chce komnatu za každou cenu. Pátrání začíná. Kdo pomůže? Ruští emigranti! Jejich podivuhodné osudy. Nové stopy a Stalin ještě více netrpělivější. Jak běžela léta pátrání. Sovětské pátrání přebírá Ruská federace. Jelcin: vím, kde je Jantarová komnata!

Čtvrtý díl:

Podzemní hlavní město Německa a jeho poklady - ukrývá se komnata zde? Co odvezli Američané? Do pátrání se zapojují média. Pomáhat pátračům se nevyplácí: platí se i smrtí. Anglická stopa. A znovu Göring. Důl Witkind - je komnata zde?

Pátý díl:

Časopis Spiegel a jeho zájem o komnatu. Další falešné stopy. Podivuhodné osudy členů pátracího týmu. Naděje stále existuje… Nebo ne? Nachází se Jantarová komnata na dně Baltského moře?

Šestý díl:

Pátrání vede zpět do Königsbergu. Možné další úkryty. Tentokrát důl Anna. Astrologové: komnata je ve Venezuele a odvezli ji tam prchající nacisté. Další alternativní místa: Bavorsko a Česká republika, aneb i když ji nenajdeme, alespoň sem budou jezdit turisté. Devět pravděpodobných míst úkrytu. Rekonstrukce komnaty.

Fotogalerie:

TV Kinosvět: Hitler, Stalin a Jantarová komnata:


 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum