Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



Horror.cz

Horror.cz

 

 

Temné Vánoce a děsuplný Nový rok

Zdroj: Československá filmová společnost.

Celý TV program ZDE >>>

Krvavé stopy, Ztracený ostrov:

Krvavé stopyZtracený ostrov

Temná zákoutí, Jeppers Creepers 2:

Temná zákoutíJeepers Creepers 2

Půlnoční vlak, Prokletý:

Půlnoční vlakProkletý

V temném lese, Černá smrt:

V temném leseČerná smrt

Horor Film: Temné Vánoce a děsuplný Nový rok

 

 

Halloween

Tisková zpráva

Halloween, noc, kdy duše zemřelých přicházejí mezi živé, na televizních stanicích CS film a Horor Film

Praha 22. října 2013. Noc z 31. října na 1. listopad, známá jako Halloween, je podle keltské tradice dobou, kdy se, mnohdy za děsivých okolností, vracejí duše zemřelých na svět. Televizní stanice CS film a Horor Film vysílající v kabelových a satelitních televizních sítích ji připomenou pěti temnými snímky, z nichž si vybere skutečně každý příznivec tohoto žánru.

CS film nabídne 31. října filmy Morgiana (20.00 hod) a Upír Nosferatu (22.00 hod). Horor Film pak Slunovrat (00.00 hod), Bunkr smrti (01.45 hod) a Hlasy ze záhrobí (3.15 hod).

Morgiana, film Juraje Herze z roku 1972, je založen na střetu dvou sester, z nichž první je ztělesněním dobra a vlídnosti, zatímco druhá zla a chorobné nenávisti. Má překvapivý konec a v dvojroli se představuje vynikající Iva Janžurová. Z ohlasů na internetovém portálu CSFD.CZ: „… lesklá černá perla, pohozená mezi normalizační bižuterií… Výborná dvourole Janžurové ve filmu, výborně mrazivá a působivá atmosféra…“. Morgiana má na tomto prestižním portálu výsledné hodnocení 80 %.

Upir Nosferatu, film Friedricha Wilhelma Murnau z roku 1922 podle románu B. Stokera Dracula, patří mezi milníky světové kinematografie. Do premiérového vysílání CS filmu je zařazen mimo jiné proto, že byl zčásti natáčen v Československu (Oravský hrad) se slovenskými a českými komparsisty. Z ohlasů: „Na Upírovi lze názorně demonstrovat, že některé filmy nestárnou ani po více než osmdesáti letech, ony naopak zrají… stále jeden z nejlepších hororů, na čemž má podíl hlavně skvělý střih, kamera, ale hlavně herecký výkon… Tenhle film nemá slabých momentů. Neděsí intenzivně, ale je jedním dlouhým požitkem z filmařiny…“. Výsledné hodnocení je 85 %.

Slunovrat, americký horor z roku 2008 režiséra Daniela Myricka, který se proslavil filmem záhady Blair Witch, se odehrává na jihu USA. Letní prázdniny teenagerky Megan a jejích přátel narušují podivné události, za nimiž, jak se zdá, stojí hrdinčina sestra, která před čase spáchala sebevraždu. Z ohlasů: „… poctivá žánrová atmosféra, v ktorej prekvapivo nejde o počet mŕtvych,… Příjemná duchařina. … rozhodně nelituji. Daniel Myrick vyslal několik nadějných hereckých hvězdiček do napínavého
příběhu, který má nečekané rozuzlení…“

Bunkr smrti, britský snímek režiséra Steva Barkera z roku 2008, v němž skupina bývalých žoldáků prověřuje starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II. světové války. Z mise se nakonec stává boj o holý život. Z ohlasů: „… Hustýýý, tolik atmosféry do jednoho filmu snad ani nešlo nabouchat… Čekal jsem béčko, ale dostal jsem slušnou áčkovou zábavu se zajímavým námětem a ještě lepším zpracováním. K parádní atmosféře přispívá i dost mrazivá hudba…“.

Hlasy ze záhrobí, italský horor proslulého mistra brakových hororů Lucia Fulciho z roku 1998, v němž duch záhadně zemřelého multimilionáře Mainardiho vede jeho dceru Rosu k děsivému odhalení. Z ohlasů: „… Režisérův mnou milovaný rukopis je tu znát a tak nebyla ani chvilka zadrhnutí nebo zívnutí… Velmi příjemná detektivka s hororovými motivy. Určitě jsem se nenudil… Povedený detektivně hororový příběh z dílny mistra žánru …“.

Monika Kaslová, PR konzultantka Československé filmové společnosti

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum