Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



Březen 2014: Zpívající film a Karel Kachyňa

 

Další články:

 

Detektivky a Den s Hanou Vítovou

CS film: leden plný zločinu a Den s Hanou Vítovou

Televizní stanice CS film vysílající ve všech významných kabelových, satelitních a IPTV sítích, nabídne během ledna hned devět českých detektivek. Na sté výročí narození Hany Vítové (24. 1.) pak uvede šest filmů, v nichž tato populární herečka vystupuje v hlavní roli.

Měsíc zločinu začne na CS filmu metylalkoholovou Černou sobotou (1960, režie Miroslav Hubáček, sobota 4. 1. 18:15 hod.), po níž se na jednu ženu mezi dvěma muži a také na diváky vyřítí Lavina (1946, režie M. Cikán, středa 8. 1. 22:00 hod.). Následující Bílá spona (1960, režie M. Frič, čtvrtek 9.1. 20:00 hod.) bude mít samozřejmě značnou hodnotu, na rozdíl od Padělku dopisu, který má zakrýt vraždu a který přijde na řadu až poté (1957, režie V. Borský, sobota 11.1. 18:00 hod.). Pak se nenápadně vkrade neblahé Tušenie (1982, režie P. Solan, pondělí 13.1. 20:00 hod.), a proto je vhodné si obstarat, stejně jako to učinil Karel Hoger, 105% alibi (1959, režie V. Čech, středa 15.1. 20:00 hod.). Avšak i tak se objeví Strach (1963, režie P. Schulhoff,22.1. 20:00 hod.). A plný strachu a obav bude i Dům ztracených duší (1967, režie J. Hanibal, 23.1. 20:00 hod.), v němž se pohybují Jiří Adamíra, Vladimír Menšík, Jiřina Jirásková a další. Měsíc zločinu pak uzavře Divoká svině (1990, režie J. Kubišta, 30.1. 20:00 hod.) mimo jiné s Markem Vašutem, Michalem Dlouhým či Ivanou Chýlkovou.

Hana Vítová, vlastním jménem (Jana Lašková), jíž vymysleli umělecké jméno Voskovec s Werichem, patřila ve třicátých letech k nejobsazovanějším filmovým milovnicím a herečkám. Od roku 1932 hrála ve více než padesáti filmech, z nichž mnohé jsou hrané a oblíbené i po více než půlstoletí. Jejími životními rolemi se stala Marta Dekasová ve filmu Noční motýl a zhrzená milenka Elén ve slavné parodii Pytlákova schovanka aneb Šlechetný milionář. CS film ji na její sté narozeniny 24. 1. připomene v méně známých snímcích Jarčin profesor (1937, režie Č. Šlégl, J. Slavíček, 12:00 hod.), Veselá bída (1939, režie M. Cikán, 14:00 hod.) Poslíček lásky (1937, režie M. Cikán, 16:00hod.), Děti na zakázku (1938, režie Č. Šlégl, 18.00 hod.), Muž v povětří (1955, režie M. Cikán 20:00 hod.) a Armádní dvojčata (1937, režie Č. Šlégl, J. Slavíček 22:00 hod.).

Vánoce

Zdroj: CS film.

CS film - Vánoční upoutávka (podrobný TV program ZDE >>>):

Den se Švejkem

CS film, televizní stanice šířená v kabelových a satelitních televizních sítích, nabídne 24. listopadu 2013 svým divákům Den s dobrým vojákem Švejkem a s jeho autorem Jaroslavem Haškem. Odvysílá celkem osm známých i méně známých snímků: Osudy dobrého vojáka Švejka, Švejk bourá Německo, Dobrý voják Švejk, Poslušně hlásím, Podoby Josefa Švejka, Haškovy povídky ze starého mocnářství, Vzorný kinematograf Haška Jaroslava a Vážná tvář smíchu. K tomu nabídne unikátní, ale pozapomenutou filmovou perlu natočenou podle Haškovy povídky: Dobrodružství s nahým klukem. Josefu Švejkovi a Jaroslavu Haškovi bude v ten den věnováno i speciální vydání Filmových novin vysílaných v 17.30 a 23.45 hod.

„Den se Švejkem připomíná nejen 130 let od narození Jaroslava Haška, nejpřekládanějšího českého spisovatele, ale především nabídne různé, divácky více než vděčné, filmové podoby jeho hlavního hrdiny Josefa Švejka, včetně téměř neznámého snímku z II. světové války Švejk bourá Německo,“ komentuje tento den Jan Jurka, jednatel CS filmu, a pokračuje: „vedle toho ukáže to nejlepší, co bylo z Haškova díla zfilmováno, mezi jiným Dobrodružství s nahým klukem, až geniální absurdní grotesku.“

Haškovy povídky ze starého mocnářství /1952/ režie M. Hubáček (12.00 hod.)

Čtyři povídky: Polévka pro chudé děti" vypráví o tom, jak kníže Robert sám uvařil polévku pro chudé děti, "Schůze obecního zastupitelstva v Mejdlovarech" je historií obsazení místa obecního policajta, "Trampoty pana Tenkráta" ukazují, jak podivné události vedou k sňatku a povýšení, "Vzpoura trestance Šejby" líčí vítězný boj trestance Šejby o knedlík za ministrování při mši.

Podoby Josefa Švejka /1983/ režie B. Sobotka (13.30 hod.) 

Postava Švejka tak, jak ji ztvárnila generace výtvarníků, herců a režisérů.

Dobrý voják Švejk /1956/ režie K. Steklý (14.00 hod.)

Osudy Josefa Švejka, pražského obchodníka se psy, od chvíle, kdy je po sarajevském atentátu zatčen, vyšetřován a po čase přes diagnózu notorického blba povolán do armády. Dostává se do vězení, odkud je vyreklamován feldkurátem Katzem jako jeho osobní sluha, a když ten jej po čase prohraje v kartách, stává se neštěstím nadporučíka Lukáše.

Poslušně hlásím /1957/ režie K. Steklý (16.00 hod.)

Dobrý voják Švejk tentokrát cestuje na frontu a nakonec se ocitne přímo v bojové linii. Divák si znovu připomene slavné vlakové příhody, budějovickou anabázi, scénu s tajně koupeným koňakem a Švejka coby falešného ruského zajatce..

Osudy dobrého vojáka Švejka /1930/ režie M. Frič (18.00 hod.) 

Sestřih prvních tří němých filmů z roku 1926 o Švejkovi: Dobrý voják Švejk, Švejk na frontě a Švejk v ruském zajetí. V hlavní roli Karel Noll.

Vážná tvář smíchu /1982/ režie B. Sobotka (19.25 hod.)

Krátký film o českém spisovateli Jaroslavu Haškovi a jeho působení v sovětském Rusku.

Švejk bourá Německo /1943/ režie Karel Lamač (20.00 hod.)

Britsko-český snímek v hlavní roli s Lloydem Patisonem.

Dobrodružství s nahým klukem /1964/ režie J. Moravec (21.30 hod.)

Malý chlapec nastoupí do tramvaje – nahý. Jak se s tím vyrovnají ostatní cestující? Malý, pozapomenutý filmový klenot je drzý a vtipný zároveň. Z hodnocení na ČSFD: Film je geniální jak Hašek sám… Úžasný snímek… extrémní taškařice, z které jde mráz po zádech… Jak snadno a rychle rozhodit spoluobčany…

Vzorný kinematograf Haška Jaroslava /1955/ režie O. Lipský (22.00 hod.)

Vzorná škola mocnářství, Vzorné rodinné štěstí, Otec chudých, Vzorná láska lepších lidí: kolem roku 1900 promítá v jarmareční boudě Jaroslav Hašek čtyři filmové příběhy. S komentářem Jana Wericha.


Dobrodružství s nahým klukem Dobrodružství s nahým klukem
Dobrý voják Švejk Dobrý voják Švejk
Haškovy povídky ze starého mocnářství Haškovy povídky ze starého mocnářství
Osudy dobrého vojáka Švejka Osudy dobrého vojáka Švejka
Podoby Josefa Švejka Podoby Josefa Švejka
Poslušně hlásím Poslušně hlásím
Švejk Hrušínský Švejk Hrušínský
Švejk Hrušínský Švejk Hrušínský
Švejk - Noll Švejk - Noll
Švejk - Noll Švejk - Noll
Švejk - Noll Švejk - Noll
Švejk - Noll Švejk - Noll
Švejk Švejk
Švejk bourá Německo Švejk bourá Německo
Vážná tvář smíchu Vážná tvář smíchu
Vzorný kinematograf Haška Jaroslava Vzorný kinematograf Haška Jaroslava

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum