Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



Cirkus Bukowsky

Premiéra 30. října 2013 ve 21:30 na ČT1 - www stránky o seriálu

Série vypráví příběh hrdiny Nestora Bukowského (Pavel Řezníček), zmítaného nepřízní osudu a úkladných intrik. Nestor má velký problém, sebevražda jeho milenky se totiž začne jevit jako vražda. Hrdina přichází o práci, manželku i domov a navíc po něm jde zarputilý kriminalista Kuneš (Hynek Čermák), který musí zároveň bojovat se svými vnitřními démony a nastoupit na protialkoholní léčbu. V opačném případě mu hrozí vyhazov z práce. Přes počáteční vzájemné antipatie je brzo jisté, že dotyční musí spojit své síly a pustit se do pátrání na vlastní pěst.

Vedle Pavla Řezníčka a Hynka Čermáka si v seriálu zahrají Jaromír Hanzlík, Marika Šoposká, Vanda Hybnerová, Jan Vlasák, Michal Dlouhý, nebo srbský herec Predrag Bjelac, kterého diváci znají jako démonického Karkarova ze série Harry Potter. Režisérem a scénáristou Cirkusu Bukowsky je Jan Pachl.

Cirkus Bukowsky bude rozdělen na dvě série po šesti dílech, vystřídá se v něm 74 herců a 908 komparzistů. Celkový počet natáčecích dní se zastavil na čísle 137, přičemž padlo 8 400 klapek a herci se oblékli do celkem 3 900 kostýmů. Natáčelo se nejenom v Praze, ale také například na Sázavě, v Děčíně nebo v polském Gdaňsku a na polském poloostrově Hel. Česká televize Cirkus Bukowsky začne vysílat letos na podzim.

Lokace

„Ve dvanácti dílech se objeví 380 motivů. Je pro mě totiž velmi důležité, abychom nebyli pořád na jednom místě, a během jednoho natáčecího dne se stihneme třeba i třikrát nebo čtyřikrát přestěhovat. Točíme nejenom v Praze, ale třeba i na Sázavě, v Děčíně nebo v Polském Gdaňsku a na polském poloostrově Hel.“ (Jan Pachl)

„Takový způsob natáčení je samozřejmě po všech stránkách náročný, a proto patří velký dík produkčnímu týmu pod vedením Ivany Jaroschy, který dokáže naše kolikrát na první pohled nereálné požadavky splnit. S natáčením začínáme 4. září na filozofické fakultě UK a pokračujeme do dubna příštího roku. Máme za sebou srpnovou předtáčku v děčínských loděnicích, kde jsme využili šťastné shody náhod v době, kdy finišovala dostavba stometrové lodi – na dlouhou dobu zřejmě největšího plavidla, které u nás bylo postaveno. A my ji v našem seriálu budeme mít.“ (Josef Viewegh)

Postřehy autorů

Příběh

„Cirkus Bukowsky vychází z anglosaského modelu dvou šestidílných serií, přičemž na konci té první se zdá, že je příběh zcela uzavřen. Mám rád severskou školu detektivek, která těží ze své jedinečnosti. Není to ale tak, že bychom chtěli kopírovat švédskou nebo anglickou detektivní školu, ale záměrně jsme se pokusili vytvořit svoji vlastní.“ (Josef Viewegh)

„Doufám, že se nám podařilo napsat originální příběh s výraznou atmosférou ve stylu noirových detektivek. A že ona atmosféra bude stejně silná jako samotný příběh.“ (Jan Pachl)

Obsazení

„Sázím na známé herce v netradičních rolích – Pavel Řezníček hraje sympaticky nešikovného detektiva amatéra, naopak Hynek Čermák zkušeného policajta, který má problémy s alkoholem, Jaromír Hanzlík se objeví v pro něj netradiční roli záporáka, toho hraje i Rosťa Novák z La Putyky, který si chce všechny svoje kaskadérské scény dělat sám – a pak taky dávám prostor u nás neokoukaným tvářím: příkladem je třeba srbský herec Predrag Bjelac, který si zahrál v Harry Potterovi.“ (Jan Pachl)

„Mile mě překvapil Jaromír Hanzlík, kterému se líbil scénář, ale měl výhrady ke své postavě. Téměř všem jeho připomínkám jsme ale vyhověli a nakonec se ukázalo, že to bylo jenom ku prospěchu věci – díky němu se jeho postava výrazně změnila k lepšímu.“ (Josef Viewegh)

Facebook Cirkus Bukowsky:

Zdroj: Česká televize

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum