Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



Prima ZOOM 43. týden

Prima ZOOM – celý svět jako na dlani!

Nahlédněte do zákulisí historie, odhalte různá tajemství vědy a nechte se fascinovat přírodními divy.

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

21. 10. 18.00 – Medvědi z konce světa (Medvědí město)

Dobrodruh, ekolog a biolog Dean Morgan vyráží na motorce na Aljašku, aby navštívil medvědy všech druhů. Dokonce se mu podaří rozbít tábor v blízkosti největší známé populace medvědů grizzly! Jeho třídílná dokumentární mini série Medvědi z konce světa odhaluje úžasnou schopnost přizpůsobivosti medvědů, kteří žijí v pěti různých místních ekosystémech od pobřežních oblastí, přes horské výšiny, okolí měst a strohé tundry, až po zaledněnou zmrzlou krajinu. Vychutnejte si dokument okořeněný pořádnou dávkou dobrodružství.

21. 10. 20.00 – K2: Smrt na vrcholu světa

V srpnu 2008 přišlo 11 lidí o život během výpravy na jednu z nejnebezpečnějších hor světa. Šlo o největší katastrofu v historii horolezectví. V dokumentárním filmu K2: Smrt na vrcholu světa se přeživší ohlíží za tragickou minulostí. Šokující film je plný unikátních záběrů zachycujících průběh expedice a prošpikovaný podrobnými rozhovory. Je to příběh o odvaze i zoufalství a zároveň smutná připomínka toho, proč je K2 známá také pod přezdívkou Divoká hora. Nenechejte si ujít vzácný pohled do myšlenek mužů a žen odhodlaných donekonečna posunovat hranice lidských schopností.

22. 10. 21.00 – Objevitel Max von Oppenheim

V roce 1899 německý diplomat a učenec Max von Oppenheim učinil jeden z nejdůležitějších archeologických objevů na Blízkém východě. V Tel Halafu poblíž Syrské pouště odhalil pozůstatky civilizace, která na tomto místě žila a vzkvétala 1000 let před naším letopočtem. Restaurování jeho nálezu, které zahrnovalo mimo jiné postupné složení okolo 27 tisíc fragmentů, vyvolalo velký zájem. Fascinující digitální efekty a nové záběry z Egypta, Sýrie a Turecka v dokumentu Objevitel Max von Oppenheim představují vzrušující a zábavný úvod do orientálního světa.

23. 10. 21.00 – Pakůň a lvice

Pakoňové běží nejnebezpečnější maratón na světě. Koná se každý rok na trase dlouhé přes tři tisíce kilometrů napříč Serengeti a mívá kolem miliónu účastníků. Místo toho, abyste vyrazili s nimi, vydejte se po stopách jednoho neobvyklého telete, kterého krátce po narození lapila lvice. Jeho život se zdá být zpečetěný před tím, než začal. Jenže instinkt mláděti velí, aby se s dravcem sblížil. Díky šťastné náhodě, tak neobvyklé, že se ji nikdy předtím nepodařilo zfilmovat, lvice přátelství opětuje. A to je teprve jejich první společný den! Následuje rok plný nebezpečí, rok plný gepardů, krokodýlů, leopardů, hyen i ne tak chápavých lvů.

24. 10. 21.00 – SS: Heydrich – Pražský kat

Vybrat jednoho z nejkrutějších mužů, aby potlačil rebelii v Evropě, se zdálo jako logický krok. V Gestapu si vysloužil přezdívku Zelený bazilišek. Ostatní němečtí vojáci mu říkali jednoduše Kat. Když se Reinhard Heydrich stal v roce 1941 zastupujícím říšským protektorem v Protektorátu Čechy a Morava, nic se nezměnilo. Československý odboj už ale pracoval na naplnění starého známého rčení „Na každého jednou dojde“. Pražský kat Reinhard Heydrich je dnes historiky považován za nejtemnější postavu nacistické elity. Podívejte se na jeho brutální kariéru.

25. 10. 20.00 – Po stopách krakatice

Krakatice je jedním z nejzáhadnějších stvoření na naší planetě. Pokusy najít ji a pozorovat v divočině prakticky selhaly. Copak nám uniká něco naprosto zřejmého? Vědci vyzbrojení novými kamerami a na logice založeném vyšetřováním věří, že už ví, kde mají hledat. Dokument Po stopách krakatice odkrývá magický podvodní svět a zachycuje některé z nejsenzačnějších scenérií, které příroda může nabídnout. Záblesky živých organismů známé jako bio luminiscence osvětlují oceán a možná ukazují cestu do říše krakatic.


 
 
 

26. 10. 18.00 – Bitva s Římem – 1. část

Nechte se strhnout vřavou a šílenstvím jedné z nejničivějších starověkých bitev. Střet v lese Teutoburg koneckonců sehrál rozhodující úlohu v utváření moderní Evropy. Byla to nejhorší porážka v historii Římského impéria. Na 30 tisíc mužů zrazených Arminiem, kterého Římané vycvičili a kterému věřili, čekala mezi stromy v Germánii krvavá smrt. V dokumentární rekonstrukci nazvané Bitva s Římem ožívá starověký římsko-germánský svět před očima díky skvělým trikům, drsným bitevním scénám a silným dialogům.

26. 10. 19.00 – Achnaton a Nefertiti

Toto je příběh jednoho z nejpozoruhodnějších století v dějinách starověkého Egypta. Příběh o moci, náboženském poblouznění, ale také sexuální politice, královském harému a incestu. Dokumentární film Achnaton a Nefertiti to všechno zachycuje skrz životy tří hlavních faraónů, kteří v té době vládli. Přední egyptolog Nicholas Reeves exkluzivně kvůli tomuto dokumentu předkládá nová zjištění a poznatky.

26. 10. 20.00 – Úžasná mláďata (Vačnatci)

Dojemný jedenáctidílný dokumentární seriál ukazuje, jak rozkošná zvířecí mláďata musí bojovat o holý život. Úžasná mláďata se objevují před kamerou od svého narození a vydrží v záběru, dokud nejsou připravená starat se sama o sebe. Jejich příběhy jsou stejně srdceryvné jako veselé, plné komických situací a vtipných momentů. Jednotlivé epizody se postupně zaměřují na lvy a gepardy, šimpanze, lemury a orangutany, slony a žirafy nebo tasmánské ďábly medvědovité, klokany či koaly.

26. 10. 21.00 – Poslední gorily v parku Virunga

Šest goril horských z národního parku Virunga je nalezeno zavražděných, popravených výstřely z pušky. Fotograf Brent Stirton je v té době náhodou v okolí, takže scénu zdokumentuje. Jeho fotografie gorilí rodiny obletí svět. A svět zděšeně žasne. Odhaduje se, že v divočině už zbývá jen asi 700 zástupců tohoto ohroženého druhu. Kvůli hrůznému činu neznámého vraha je jich teď o šest méně. Na konci dramatického příběhu dokumentárního filmu Poslední gorily v parku Virunga je jeden muž neprávem obviněný, druhý stane před soudem a třetí obsadí park a gorily v něm si vezme jako rukojmí.

27. 10. 21.00 – Divocí afričtí krokodýli

Už od dávných časů jsou krokodýlové bezkonkurenčními pány říčních oblastí a v srdcí lidí vyvolávají strach. Díky dokumentárnímu seriálu Divocí afričtí krokodýlové můžete bez obav navštívit svět plaza, který je dobře známý jako jeden z nejdivočejších predátorů na naší planetě. Na rozdíl od svých dávno vyhynulých bratranců dinosaurů, krokodýl obývá naši planetu už od éry velkých ještěrů. Během pozorování střetů mezi dominantními samci z Rivera Mara lépe pochopíme a porozumíme tomu, jak komplikovaní a rozporuplní dokážou tito „trpěliví zabijáci“ být.

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Premiéry

18.00–20.00

20.00–22.00

Pondělí

Volání divočiny

Největší katastrofy

Úterý

Cestovatelé a dobrodruzi

Po stopách historie

Středa

Zločin pod lupou

Fascinující příroda

Čtvrtek

Tajemství Země a vesmíru

Zaostřeno na války

Pátek

Záhady a konspirace

Úžasné oceány

Sobota

Odkaz dávných civilizací

Úchvatná říše zvířat

Neděle

Zázraky vědy a techniky

Ztracený svět dinosaurů

Zdroj: Prima ZOOM

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum