Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



Železný Vladimír

Jméno: PhDr. Vladimír Železný

Narozen: 3. března 1945 - Samara (SSSR)

Funkce: První ředitel TV Nova

Nástup do funkce: 4. února 1994 (začátek TV Nova)

Opuštění funkce: 13. května 2003

Dnů ve funkci: 3386

Foto: Vladimír Novotný, Wikipedia.

Co dělal předtím: Začínal v někdejší Československé televizi na pozici asistenta produkce, později jako redaktor, komentátor a režisér. Ve výběrovém řízení na ředitele České televize ho porazil Ivo Mathé.

Proč byl odvolán: 1. odvolání z funkceAmerický vlastník (CME) servisní organizace ČNTS jej zbavil v dubnu 1999 funkce ředitele ČNTS. Ve vysílání však pokračoval v rámci společnosti CET21, která vlastnila licenci k vysílání. V srpnu 1999 CET 21 začala vysílat vlastní program TV Nova a přerušila spolupráci s ČNTS. 2. odvolání z funkce: Vladimíra Železného společně odvolali spolumajitelé Novy, finanční skupiny PPF a MEF v souvislosti s prohranou arbitráží českého státu se společností CME o deset a půl miliardy korun.

Co dělal potom: 2002-2004 senátor za Znojmo za hnutí Nezávislí (od prosince 2005 nese strana název Nezávislí demokraté - předseda V. Železný), u jehož vzniku stál. 2004-2009 poslanec v Evropském parlamentu za hnutí Nezávislí. 2009 - neúspěšně znovu kandidoval do Evropského parlamentu za Libertas.cz u jehož vzniku opět stál. V srpnu 2007 byl Vladimír Železný odsouzen k dvouletému podmíněnému trestu odnětí svobody a k maximální možné, pětimilionové pokutě za to, že při dovozu obrazů spolu s galeristou George Novotnym připravili stát na daních o téměř šest milionu korun. Vladimír Železný čelí před soudy ještě dvěma dalším vážným obviněním. Jedná se o údajné poškozování věřitele, když se Železný zbavoval fiktivně majetku, aby nemusel platit dluh svému věřiteli a bývalému partnerovi – firmě CME. Další obvinění se týká daňového úniku, kterého se měl dopustit tím, že nezaplatil daň z prodeje svého obchodního podílu ve firmě CET 21. Vladimír Železný je sběratel výtvarného umění. Kromě toho mezi jeho záliby patří i víno a vinohradnictví a sportovní střelba. Jeho syn Jakub Železný pracuje v České televizi.

Rozhovory s Vladimírem Železným na jeho www stránkách.

Wikipedia - Vladimír Železný.

 

 

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum