Odkazy

Na webu probíhá velká aktualizace informací.

Na webu probíhá velká aktualizace informací.


Diskuzní fórum

Podpořte TV Zpravodaj

Anketa:

TOPlist



Čarovná rolnička na CS Mini

Tisková zpráva - TV CS Mini uvede českou a slovenskou premiéru původního seriálu pro děti Čarovná rolnička

Praha 17. října 2013. CS Mini, televizní stanice určená dětem a vysílající v kabelových a satelitních televizních sítích, uvede dne 4. listopadu v české a slovenské premiéře původní česko-německý seriál Čarovná rolnička. Pohádkový příběh pro děti od tvůrců populárních Krysáků je zčásti animovaný a zčásti hraný dvanáctidílný seriál plný pohádek, originálních písniček a cvičení dětské jógy v kouzelné zahradě. Seriálem provází Pavel Nový.

Děj se odehrává o zimních prázdninách ve vesničce Jindřichovice pod Smrkem. Maminka Viktorie s dcerkou Viktorkou, které jsou zde na návštěvě u dědečka, objeví starou rolničku. Když se na ni zazvoní, promění se dědečkova kuchyň v kouzelnou zahradu, v níž žijí tři kamarádi: šnek Luboš, motýl Patrik a had Láďa. V zahradě je rušno: vyprávějí se pohádky, zpívá se, cvičí a vůbec se v ní dějí věci... Ale o tom nemá dědeček ani tušení. Nebo má?

„Podstatná část dětské populace trpí poruchami soustředění, konzumním vnímáním etických, estetických a morálních hodnot, sníženým prahem tolerance a příliš zjednodušeným, černobílým, viděním světa. Náš seriál proto chce pomoci nalézt rodičům a dětem cestu, jak se těmto negativním jevům bránit. Například pomocí hudby a programu dětské jógy, kterou seriál výrazně přizpůsobuje českým podmínkám a zvyklostem,“ upozorňují společně jeho producent Peter Knopf a režisér Cyril Podolský.

„Čarovná rolnička je opravdu špičkový pořad. A naše televizní stanice CS Mini je víc než ráda, že ho může nabídnout českým a slovenským dětem a jejich rodičům. Po nedávné premiéře animovaných sedmadvacetidílných Starých pověstí českých z naší produkce je to totiž další originální projekt, s nímž se mohou setkat právě a jen diváci kabelových a satelitních televizních sítí, v nichž vysíláme,“ dodává Jan Jurka, jednatel CS Mini.

V seriálu kromě Pavla Nového hrají Viktorie Podolská a Viktorka Podolská. Námět: Lucie Knopf, scénář a režie: Cyril Podolský (Krysáci), hudba: David Rotter (Bolkoviny, Manéž Bolka Polívky a další), kamera: František Pospíšil (Krysáci), producent: Knopffilm, Peter Knopf (Německo). Hlavní partner: CS film (CS Mini). Technické údaje: hraný film kombinovaný s klasickou loutkovou animací a 2 D animovanými triky. Formát: full HD.

Monika Kaslová - PR konzultantka Československé filmové společnosti

Fotogalerie:


 
 
 
 
 

Videogalerie:

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum